Ik zoek een arbeidsmediator.

En nu?

Op uw werk is er sprake van een conflict. U wilt dit samen onder begeleiding van een mediator oplossen. Maar waarom eigenlijk? Hieronder 5 voordelen om een conflict met een arbeidsmediator op te lossen.

De 5 voordelen

  1. Een mediator helpt je bij het oplossen van jullie conflict. Hij of zij begeleidt jullie in het op een rustige manier voeren van de gesprekken. De mediator zorgt er dus voor dat alles gezegd kan worden.
  2. De mediator is neutraal. Het enige waar de mediator voor opgesteld staat is jullie te helpen naar een goede oplossing. Hij is dus niet voor jou of voor de ander en heeft én geeft geen mening over jullie conflict.
  3. De kosten van een uit de hand gelopen conflict kunnen snel oplopen. Ga maar na wanneer beiden gebruik maken van een eigen advocaat of jurist. Met een mediator betaal je al snel een stuk minder omdat de mediator er voor jullie beiden is.
  4. Een ervaren arbeidsmediator kijkt naar jullie belangen maar ook naar jullie wensen hoe een en ander het best op te lossen is. Dit is niet altijd een makkelijk proces maar wel belangrijk om draagvlak voor jullie oplossingen te creëren.
  5. Het voordeel van een mediator die aangeschoten is bij het MfN is dat er sprake is van een gedegen klachtenregeling in combinatie met onafhankelijke tuchtspraak. Want natuurlijk kan er iets niet volgens verwachting gaan. Het is dan fijn om te weten hoe het vervolg geregeld is. Op https://mfnregister.nl/zoek-een-mfn-registermediator/leest u meer over dit register.

Wat vinden anderen?

Wilt u een ervaren arbeidsmediator en bent benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan eens op https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1062261/Conflict%2BCentrum%2BNederland

Heeft u aanvullingen op bovenstaande tips mail dan naar vragen@conflictcentrumnederland.nl.

Starten met het oplossen van een conflict? Klik hier

Deel dit project

Gerelateerde berichten

Bouwen aan vertrouwen

Ongewenst gedrag aanpakken

Extern Vertrouwenspersoon

Blijf op de hoogte!

Blijf up-to-date rondom alle ontwikkelingen binnen Conflictcentrum Nederland
en ontvang een e-mail zodra de nieuwe website online is.