Onafhankelijk onderzoek

Daarom werkt het voor iedereen.

 

 

Vier redenen die u helpen kiezen voor onafhankelijk onderzoek!

 

Het gaat van kwaad tot erger! U hoort van collega’s dat er sprake is van ongewenst gedrag op de werkvloer. Bijvoorbeeld pestgedrag, of (verbale) agressie of (seksuele) intimidatie of discriminatie. Voor alle betrokkenen heel vervelend en soms met vergaande consequenties. Bijvoorbeeld  langdurige ziekmelding, productieverlies, meer fouten en zelfs ‘besmetting’ naar andere afdelingen. Allemaal reacties die we vaak terugzien in de praktijk.

Onafhankelijk onderzoek onder uw medewerkers helpt om deze nare situatie gedegen en doordacht op te lossen. Daarom vijf redenen kiezen voor zo’n onafhankelijk onderzoek een goede optie is. Want actie vraagt om reactie.

Vier redenen

  1. Het inzetten van een dergelijk onderzoek neemt u de signalen serieus en geeft uw medewerkers de erkenning die men verdient. Het draagt bij aan het vertrouwen in de organisatie.
  2. Onderzoek door een extern onafhankelijk bureau laat zien dat u de onderste steen boven wilt hebben. Dus ook wanneer het gedrag een gevolg is van een systeemfout in de organisatie of wanneer het gedrag een hogere manager raakt.
  3. Onafhankelijk onderzoek geeft alle betrokkenen een gelijkwaardige positie én is iedereen onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Tegelijkertijd geeft dit u de mogelijkheid om iedereen als gelijke te behandelen. Van schoonmaker tot en met het hoogste management.
  4. Onafhankelijk onderzoek geeft u een neutrale positie ten tijd van het onderzoek. Immers u kunt tot de uitkomsten en advies gereed zijn ‘op de handen zitten’ en zich bezig houden met de dagelijkse operatie. Op het moment dat de resultaten klaar zijn kunt u doen waar u goed in bent: aan de slag met de adviezen en waar nodig gepaste actie ondernemen om het gedrag voor eens en voor altijd uit te bannen.

Wilt u meer weten het over Expertisecentrum Zeeland en onafhankelijk onderzoek? Neem dan contact met ons op via 085-3031265. U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier

 

Deel dit artikel

Gerelateerde berichten

Bouwen aan vertrouwen

Ongewenst gedrag aanpakken

Extern Vertrouwenspersoon

Blijf op de hoogte!

Blijf up-to-date rondom alle ontwikkelingen binnen Conflictcentrum Nederland
en ontvang een e-mail zodra de nieuwe website online is.