Ik heb een conflict! En nu?

Vind de beste mediator

U heeft een conflict. Of uw situatie begint op een conflict te lijken. Dit is heel vervelend. Voor alle betrokkenen. Zeker omdat een conflict  veel stress en de nodige zorgen met zich mee brengt.

Uw eerste reactie is ‘ik wil naar een advocaat’. Advocaten doen over het goed werk. Ook moet u zich hierbij realiseren dat advocaten vaak gaan voor uw gelijk. En dit kan soms zorgen voor juist een extra escalatie. Met meer stress en zorgen.

U kunt uw probleem ook samen oplossen met een deskundige mediator. Daarom 4 tips om de beste mediator voor uw situatie te vinden.

De 4 tips

  • Bepaal eerst het rechtsgebied van uw conflict. Zoals bijvoorbeeld

-een conflict op werk: zoek op arbeidsmediator
-een conflict in team: zoek op teammediator
-een conflict in de relatie: zoek op familiemediator
-een conflict met buren: zoek op buurtbemiddeling
-een echtscheiding: zoek op familiemediator

  • Check altijd of de mediator is aangesloten bij de MfN. Dit is de gezaghebbende organisatie op het gebied van Mediation in Nederland. (https://mfnregister.nl/zoek-mediator/ ) Het MfN is hét  Mediationregister en staat voor kwaliteit. Is de mediator niet aangesloten? Vraag dan naar de reden.
  • Een mediator helpt jullie bij het oplossen van jullie conflict. Hij begeleidt jullie in het op een rustige manier voeren van de gesprekken. De mediator zorgt er dus voor dat alles gezegd kan worden. Het is daarbij van belang dat beide partijen achter de keuze van de mediator staan. Dit kun je bepalen tijdens de intake maar ook door even te bellen met de mediator. Vraag hierbij specifiek naar de relatie en opdrachtverstrekking met de andere partij. Want neutraliteit is belangrijk.
  • Vraag of de mediator beschikbaar is om te starten met de opdracht en plan dan direct 2 of 3 afspraken in. Hiermee zorg je ervoor dat het traject gestart is en dat je met elkaar aan de slag kunt.

Vanuit ons Expertisecentrum kunnen wij u ook kosteloos adviseren over wie de juiste mediator is voor uw situatie. Bel naar 085-3031265 of mail naar vragen@conflictcentrumnederland.nl.

Starten met het oplossen van een conflict? Klik hier

Deel dit artikel

Gerelateerde berichten

Bouwen aan vertrouwen

Ongewenst gedrag aanpakken

Extern Vertrouwenspersoon

Blijf op de hoogte!

Blijf up-to-date rondom alle ontwikkelingen binnen Conflictcentrum Nederland
en ontvang een e-mail zodra de nieuwe website online is.