HOME / BLOG/werkstress

 

 

 

Werkstress

Ga er mee aan de slag!

Aandacht voor werkstress heeft in 2020 er een extra dimensie bij gekregen. Werk, de situatie in de wereld en je privé situatie beïnvloeden elkaar nog sterker nu.

Daarom benader ik als coach en trainer in onder andere Persoonlijke Balans bij CCN, werkstress in dit geval, als stress. Werkstress kan namelijk door je werk plaatsvinden maar zich uiten in je privé situatie en vice versa. Stress volgt zijn weg wel..

Voor iedereen is het een meerwaarde stress bij jezelf te herkennen, te erkennen en te weten hoe jij, en dat kan heel persoonlijk zijn, weer meer in je balans kunt komen. Steeds weer, want een zekere mate van stress hebben we bijna altijd. En stress op zich is ook niet verkeerd, het maakt je alert, het zet je op ‘aan’.

Het is de chronische stress die je wilt voorkomen. Hoe dan?

De tip van mij is een uitleg.  Waarvan ik hoop dat het je helpt je stress gewoon te managen.

We hebben allemaal een lichaam, emoties en een brein. Deze zijn nauw verbonden met elkaar en kunnen elkaar zowel negatief als positief beïnvloeden. Maak daar vooral gebruik van!

 

Heb je bijvoorbeeld vaak zorgen?

Dan kun je malen (mentale staat), neerslachtig worden (emotioneel) en moe (fysiek). Hoe kun jij nu je brein tot rust brengen? Je emoties en je fysiek? Je brein heeft er baat bij om bijvoorbeeld drie keer per dag 5 minuten eens even niets te doen. Staar naar buiten. Of naar een plaat van de natuur. Of sluit even je ogen met rustgevende muziek op de achtergrond. Oefen jezelf hierin.

Je fysiek houdt ervan te bewegen. Liefst buiten. Ga fietsen, wandelen, hardlopen, wat je wilt.

Is het niet mogelijk voor je, stel je jezelf dan voor dat je het doet. Klinkt gek, maar zowel je brein als je lichaam ervaren dit als echt bewegen.

Gaan je emoties met je aan de haal? Dan doen ze dat omdat ze willen dat je luister. Dus, erken je emoties. Je weet dat ze ook weer zullen verzachten. Ze mogen er zijn. Ga door de golf heen en je zult merken dat deze erkenning ontspant.

 

Voor alles telt, meester zijn van je stress in niet de baas zijn, maar ermee leren werken. Flexibel bewegen. Erkennen en doen waar jij rust en energie uithaalt.

En dat mag ook echt wel eens kijken naar je favoriete Netflix serie zijn. Wees mild, voor jezelf en anderen. We hebben een pittig jaar.

 

Wil je meer weten? Een training Persoonlijke Balans volgen? Neem gerust contact met ons op.

Bel kosteloos met 085-3031265 of mail naar vragen@conflictcentrumnederland.nl.

 

Deel dit artikel

Gerelateerde berichten

Bouwen aan vertrouwen

Ongewenst gedrag aanpakken

Extern Vertrouwenspersoon

Blijf op de hoogte!

Blijf up-to-date rondom alle ontwikkelingen binnen Conflictcentrum Nederland
en ontvang een e-mail zodra de nieuwe website online is.