Ga je scheiden?

Dit zijn de 5 belangrijkste thema's

Jullie aan gaan scheiden. Dit kan via een advocaat maar ook met behulp van een mediator. Scheiden met een mediator voorkomt verdere escalatie van het conflict. Het zorgt er voor dat jullie juist in gesprek blijven met elkaar. Dit is belangrijk voor jezelf, je partner, jullie kinderen én voor jullie toekomst. Om je goed voor te bereiden hieronder de vijf thema’s die tijdens dit proces minimaal aan de orde moeten komen.

De vijf grote thema’s bij een echtscheiding:

  1. Het ouderschapsplan. Hierin staan de afspraken die jullie als ouders met jullie kinderen maken over hoe jullie een en ander voor en rondom de kinderen regelen en organiseren.
  2. De (Kinder)Alimentatie. Dit zijn de afspraken die jullie samen maken over hoe jullie omgaan met de financiële aspecten van jullie scheiding. Specifiek gaat het hier dan om de verdeling van kosten rondom de kinderen. Ook kan er sprake zijn van afspraken over kosten en bijdragen aan je ex-partner.
  3. Jullie vermogensdeling. Dit zijn onder andere de afspraken die jullie maken over hoe jullie omgaan met het gezamenlijk bezit en gezamenlijke schulden. Denk hierbij aan jullie woning, de auto, jullie spaartegoeden maar ook de schulden die jullie mogelijk hebben.
  4. De pensioenverrekening. Ook hierover moet je samen afspraken maken. Dit is een wettelijke plicht en dus onderdeel van de echtscheiding.
  5. Het scheidingsconvenant. Dit is het uiteindelijke contract waarin jullie alle afspraken laten vastleggen.

Voordat je naar een eerste afspraak gaan is het raadzaam op je hierop in te lezen en alvast wat voor te bereiden. Heb je hierover een vraag bel dan met de gratis advieslijn 085-3031265 of stuur jouw tip of advies naar vragen@conflictcentrumnederland.nl. Zo kunnen we elkaar verder helpen.

Deel dit project

Gerelateerde berichten

Bouwen aan vertrouwen

Ongewenst gedrag aanpakken

Extern Vertrouwenspersoon

Blijf op de hoogte!

Blijf up-to-date rondom alle ontwikkelingen binnen Conflictcentrum Nederland
en ontvang een e-mail zodra de nieuwe website online is.