CV van T. Dohmen


Curriculum Vitae van
T. (Tanja) Dohmen

MfN Registermediator en familiemediator, maatschappelijk werker en vertrouwenspersoon

MfN register mediator

Tanja Dohmen is sinds 2009 MfN register mediator en gespecialiseerd in echtscheidingsmediation, conflicten in de familie, organisaties en tussen bedrijven. Zij werkt ook regelmatig als mediatior voor de rechtspraak en op basis van toevoeging, bijvoorbeeld met een doorverwijzing vanuit het Juridisch Loket. Tanja gebruikt de kennis en ervaring die zij heeft meegenomen van de meer dan 150 mediationzaken die zij heeft verricht.
Tanja biedt mediation op sociale grondslag en maakt mediation bereikbaar voor de doelgroep die leeft op of rond het sociaal minimum. Tanja’s doelstelling is om in gemiddeld 5 sessies, naar een vaststellingsovereenkomst, zoals een echtscheidingsconvenant met of ouderschapsplan, toe te werken. Hiermee worden de kosten zo overzichtelijk mogelijk gehouden.

Ervaring

Tanja heeft een achtergrond als maatschappelijk werker en heeft aandacht voor onderstaande zaken en  kan u adviseren het maatschappelijk werk of tweedelijns hulpverlening in te schakelen voor:

o psychosociale hulpverlening;
o concrete dienstverlening en advies;
o schuldhulpverlening;
o onderzoek en rapportage;
o signalering en doorverwijzing.

Tevens is zij sinds 1992 werkzaam als maatschappelijk werker bij diverse Zeeuwse zorg- en welzijnsinstellingen. Vanuit deze functie treedt zij ook op als vertrouwenspersoon ten behoove van een instelling voor thuiszorg en een MBO scholengemeenschap
Mediation aanpak :

Mediation aanpak:

Tanja brengt verbinding tussen partijen door te herkennen hoe het conflict ontstaat, aandacht aan elkaar te geven en begrip te creëren voor elkaars standpunt. Tanja helpt partijen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen keuzes met behoud van integriteit en authenticiteit van iedere partij.
Ook op het zakelijk vlak is het bovenstaande van belang. Samen werken en iets bereiken wordt mede bepaald door elkaar volledig begrepen te hebben op het niveau van intentie. Verbindend Communiceren zorgt voor transparantie, vergroot het onderlinge vertrouwen en resulteert in samen gedragen afspraken.

« Terug naar Mediators en Deskundigen